A Jameson whiskey világszerte közkedvelt

Írország egyik legismertebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező itala. A Jameson whiskey neve napjainkra összefonódott a minőséggel és a stílussal. A különlegességét a hármas desztillálási eljárás adja.

Ez a folyamat rendkívül sima és finom ízvilágot kölcsönöz a nedűnek, ami mára már a márka védjegyévé vált. A gyártás során, a malátázott és a nem malátázott árpát is felhasználják, ami további ízgazdagságot és komplexitást kölcsönöz. Az érlelés elsősorban tölgyfahordóban történik, ami jelentősen hozzájárul a karakterének a kialakulásához.

A Jameson whiskey érlelési ideje nagyban befolyásolja az aromáját. A termékpaletta igencsak változatos. A klasszikus és lágy alapváltozattól kezdve, egészen a testesebb, érettebb ízekig, mindent megtalálhat a felhozatalban.

A nedű kulturális jelentőségével is kiemelkedik. Szerves része az ír hagyományoknak és ünnepeknek, tehát gyakran fogyasztják társasági alkalmakkor és különböző rendezvényeken. A Jameson whiskey nemzetközi sikere is jelentős, hiszen számos díjat nyert el az évek során.

Vélemény, hozzászólás?