A lefolyó dugulás nem mítosz vagy mese, létezik!

Sokakban még a gondolat szikrája sem merül fel életük során, hogy nekik valaha dugulásuk lesz. A szakmánk duguláselhárító és igen minden nap menni kell valahová. Ez a cikk a duguláselhárításról fog szólni. Segítünk megérteni, hogy mi ez, miért alakul ki, mit kell tenni ha eldugult a wc vagy lefolyónk.

A duguláselhárítás mint szakma nem mai gyerek:

Amióta létezik vízvezeték rendszer ez a szakma azóta létezik. Kifejezetten magyarországon sajnos elég sok dugulás keletkezik és keletkezni is fog mivel nem mindig megoldható a probléma véglegesen. Amikor egy építész megtervezi a házunkat vagy egy plázát, esetleg egy lakótelepet stb… akkor sok esetben senki sem gondol a lehetséges dugulásokra. Ugyanis a tervezőnek számolnia kellene a lefolyórendszer lejtésével, a csövek kerületével, a csövek minőségi anyagának tervezésével stb.. Jelenleg ez nálunk még nem megy professzionális szinten, ez az egyik oka a dugulás kialakulásának. Az hozzá kell tenni, hogy azért ez nem ennyire egyszerű!

A dugulás kialakulása egy összetett probléma:

Amikor kialakul egy dugulás az nem feltétlen egy dologhoz vezethető vissza, hanem sok kisebb és nagyobb problémához. A fentebb említett rossz lejtés minden dugulásnak az alapja lehet (de nem minden épületben rossz a lejtés persze). A lefolyók használata lehet a következő gond. Ugyanis nem mind1, hogy a lefolyónkba mit engedünk le. Vegyük példának a zsíros ételmaradékokat.  Nagyon sok háztartásban a megmaradt ételmaradékokat a wc-ben, a kisebbeket a mosogatóba engedik le ami a lefolyónkba gyűlik össze. Bizonyos ételek sok zsírt tartalmaznak amik megtapadnak a lefolyónk oldalán. Mi fog történi ha letapad a zsír a lefolyónkon? Egy bizonyos idő után el fog dugulni sajnos ez fog történni.

Nem csak a zsír hanem más helytelen használat is okozhat dugulást:

Összeségében mi az ami bekerülhet a lefolyóinkba? Legjobb esetben csak a víz, de természetesen ez megoldhatatlan. Minden estre oda kell figyelni, hogy milyen mennyiségben használunk wc papírt vagy mosogatószert stb.. azoknál a helyeknél ahol a lefolyóba kerülnek a szennyeződések.

Milyen megoldások vannak a dugulásra?

Több megoldás is van.

Az otthoni módszerekről az interneten nagyon sokat lehet olvasni. A néphagyományi megoldásoktól kezdve a boltokban vásárolható lefolyótisztító szerekig. Ezekről részletesen most nem írnánk, inkább a 100%-os és azonnali megoldásokat mutatnák be.

A duguláselhárítók mint szakemberek munkája:

Amennyiben nem akar bajlódni az otthoni megoldásokkal akkor csak 1 megoldás maradt a duguláselhárító szakember. A duguláselhárító szakember a vízvezeték szerelőből fejlődött ki az évek során és számos komoly a kifejezetten duguláselhárításra való gépekkel dolgozik. Egy szakember egy átlagos dugulást 20-40 perc alatt old meg. Az ügyfélnek nincs semmi dolga csupán felhívni és megmondani mivel van gond, mióta van gond vele és hová kell menni. Ennyire egyszerű. Van egy cég a duguláselhárítás budapest akik éjjel és nappal végzik a duguláselhárítást és garanciát is adnak a munkájukra. Nem beszélve a weboldalukon található több mint 100 már elvégzett referencia munkájukat is meg lehet tekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük