Az őszi-téli babák legjobb öltözéke a bundazsák

Ha újszülött babánk van, akkor jogosan merül fel a kérdés bennünk, hogy mikor, mennyi időre és milyen öltözékben vihetjük ki a levegőre. Általános szabály alapján elmondható, hogy a piciket a téli időszakban körülbelül kéthetes korban ajánlott először kivinni a levegőre.

Ez azonban nem kőbevésett szabály, mivel az időjárási viszonyokat is figyelembe kell venni, például ne kezdjük el a levegőztetést, ha a kinti hőmérséklet -5 C fok alatt van, ha ködös, esős-nyálkás idő van. Az előbbi azért nem szerencsés, mert a pici légutait terhelné meg, az utóbbi pedig azért nem, mert ebben az időszakban sokkal több a levegőben a korokozó.

A téli időszakra érvényes, hogy mindig egy réteggel több legyen a picin, mint rajtunk. A bőrrel érintkező ruhaneműk, mint például a body, rugdalózó, sapka, zokni stb. lehetőség szerint legyenek természetes alapanyagúak. Ezen felül még egy vagy két réteget adjunk a babára attól függően, hogy milyen lesz a legkülső réteg, a bundazsák, és mennyi a külső hőmérséklet. Az esetek nagy részében inkább túlöltöztetni vagyunk hajlamosak a csecsemőket, pedig ezt egyszerűen ellenőrizhetjük, ha a tarkója nyirkos, izzadt, akkor túladagoltuk az öltözékét. Az sem utolsó szempont, hogy a kisbabák rendszerint utálják az öltöztetést, és izzadtra sírják magukat, mire kiérünk velük a lakásból.

A bundazsák praktikussága abban rejlik, hogy ha meleg helyre értek, egyszerűen kicipzározhatod, így nem melegszik be a baba. A bundazsákkal nyújthatjuk a legmegfelelőbb gondoskodást a pici számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük