Bevonták a legjobb barátom jogosítványát az alkoholizmusa miatt

Tomit már középiskola óta jól ismerem, és gyakorlatilag azóta vagyunk igaz barátai egymásnak.

Kettőnk közül mindig is én voltam inkább a visszafogottabb, ő pedig egy sokkal érzelmesebb és indulatosabb egyén volt. Alapvetően ezzel nem is volt semmi baj, sőt, remekül kiegészítettük egymást, és talán pont ezért is vált a barátságunk olyan szorossá.

A személyiségéből adódóan azonban őt mindig is több baj érte, mint engem. Sok balhéja és verekedése is volt az éjszakákban, kivéve mikor ott voltam mellette, mert ilyenkor én mindig vissza fogtam őt.

Sajnos az alkoholra nagyon fiatalon rákattant, így már akkor is sejteni lehetett volna, hogy ez majd később, a felnőtt korárban, vissza fog egyszer ütni.

Pár hónapja elkapták ittas vezetésért, és emiatt még a jogosítványát is elvesztette. Szerencsére nem esett nagy baj, de történhetett volna!

Ez volt az a pont, hogy elgondolkodtam, hogy megszakítsam vele a kapcsolatot, de erőt vettem magamon, és úgy döntöttem, hogy megpróbálok neki segíteni.

Így találtam rá a felepulok.hu weboldalára, ami egy olyan szervezetnek az internetes platformja, ami az alkoholizmus kezelése témakörének a szakértője!

Úgy döntöttem, hogy Tomit csak akkor avatom be a tervembe, amikor már muszáj, mert tartottam tőle, hogy elutasító lesz.

A felepulok.hu felületében az volt az igazán szimpatikus, hogy nemcsak az alkoholbetegeknek szól, de a hozzátartozóknak és a barátoknak is. Itt azt vallják, hogy az alkohol soha nem egyéni probléma, hanem közösségi, amivel én mélységesen egyet tudok érteni.

Sokat időt eltöltöttem ezen az oldalon, és rengeteg információt szereztem az itteni módszerekről.

A betegek egy 28 napos felépülési programban vesznek részt, mely során egy kellemes épületben szállásolják el őket, ahol egy pillanatra sem maradnak felügyelet nélkül.

Ebben az egy hónapban a szakemberek olyan tudással és módszerekkel vértezik fel az alkoholfüggőket, melyekkel jó eséllyel képesek lesznek már maguk is gátat vetni az alkohol iránti sóvárgásuknak.

Itt 75%-ban képesek sikert elérni a bentlakókkal, ami nem akármilyen szám, ha az alkoholfüggőségről beszélünk!

Úgy éreztem, hogy most már elég tudásnak vagyok a birtokában ahhoz, hogy nyugodt szívvel felkeresem a felepulok.hu csapatát.

A telefonon keresztül egy szimpatikus és kedves hölgy fogadta a hívásomat, aki mindenben a segítségemre volt. Felvázoltam neki a barátom helyzetét is, és az aggodalmamat fejeztem ki, hogy vajon hogyan fogom rávenni őt erre a lépésre.

A hölgy megnyugtatott, és tanácsokat adott nekem, hogy hogyan kéne ezt a témát felhoznom a számára.

Összeszedtem a bátorságomat, és a kapott tanácsokat alkalmazva megkérdezem Tomit, hogy mit szólna egy ilyen lehetőséghez.

Kezdetben volt egy minimális ellenállás a részéről, de hatalmas meglepetésemre végül sikerült rávennem.

Ezt követően hamar sorkerült az állapotfelmérésre is, ahol a legnagyobb örömünkre alkalmasnak találtak arra, hogy részt vegyen ebben a programban.

Azt kell mondanom, hogy életem legjobb döntése volt az, hogy rávettem erre Tamást!

Miután visszatért a felépülési programról, egy teljesen új ember tárult a szemem elé. Valahogy sokkal boldogabbnak és összeszedettebbnek tűnt a számomra.

Örömmel számolt be nekem az ott szerzett tapasztalatairól és az élményeiről, és nem győzött hálálkodni nekem, amiért a felpulok.hu csapatához tereltem.

A szakértelmük és tapasztalatuk aranyat ér alkoholizmus kezelése  tekintetében, és nem véletlen, hogy már annyi embernek és családnak nyújtottak felbecsülhetetlen értékű segítséget ahhoz, hogy szembenézzenek a függőségükkel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük