Duguláselhárítás bontás nélkül – hogyan?

Amikor egy komolyabb dugulás áll fenn az otthonunkban, hajlamosak lehetünk már előre pánikolni amiatt, hogy a probléma elhárítása vajon mekkora károkkal fog járni. A duguláselhárítása ugyanis sokszor valóban szükségessé teszi, hogy bontási munkákat végezzenek a szakemberek, hogy hozzá tudjanak férni a problémás területhez. Ez érthető módon a tulajdonosok rémálma, azonban szerencsére van lehetőség arra, hogy bontás nélkül oldjuk meg a helyzetet.

Nem mindig segítenek az otthoni praktikák

A dugulásnál első körben mindig az otthoni praktikáké a főszerep, mint például a WC pumpa, a lefolyótisztító készítmények, esetleg a csőgörény, amennyiben található a háztartásban. Sokan azért is nem hívnak szakembert a duguláshoz, mert félnek, hogy a duguláselhárítás bontás nélkül nem lehetséges, vagy a szakember éppen nem is igazán törekszik rá, az egyszerűbb utat választja.

Ez már csak azért is probléma, mert fontos szempontnak kellene lennie, hogy úgy oldjuk meg a problémát, hogy a tulajdonosának minél kevesebb utómunkát csináljunk. Ha az otthoni praktikák nem oldják meg a duguláselhárítást, akkor a szakemberé kell, hogy legyen a terep, de szerencsére olyan szakértők is vannak, akik képesek bontás nélkül meghatározni a dugulás helyét, és ugyanígy el is hárítják azt.

Hogy működik ez a gyakorlatban?

A kamerás csatornavizsgálat teszi lehetővé, hogy anélkül megtaláljuk a dugulás pontos helyét, hogy bontani kellene a falat. Ennek során egy kamerát engednek le a csatornába, ami a csövet teljes szélességében látja, a szakember pedig monitoron keresztül figyeli a képet. Így nem kell a fél fürdőszobáról lebontani a burkolatot ahhoz, hogy egyáltalán lássuk, hol kell keresni a dugulást.

Ezután a womás csatornatisztítás a főszerep, ami nagy nyomással tisztítja a csövek belsejét. Fontos azonban tudni, hogy a womás tisztítás csak ép hálózaton belül kivitelezhető, mert ha a csövek már rossz állapotban vannak, akkor fennáll a veszélye, hogy csőtörést okozunk a duguláselhárítás során, és végül elkerülhetetlenné válik a bontás.

Amennyiben tehát szeretné megúszni a bontást, mindenképpen olyan szakembert keressen, aki modern eszközökkel rendelkezik, és bontás nélkül is fel tudja mérni a helyzetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük