Hogyan tudnak segíteni az ingyenes pályázatfigyelő cégek?

Vállalkozást indított, és szeretne tisztában lenni pályázati lehetőségeivel? Esetleg már régóta jelen van a piacon, és fontosnak tartja, hogy kihasználhassa a kínálkozó anyagi forrásokat? Ugyan a világhálón minden információ elérhető, de a legtöbbeknek sem idejük, sem energiájuk arra, hogy folyamatosan a vállalkozói hitelekről vagy az uniós pályázatokról tájékozódjanak. Ez az idő ugyanis éppen azoktól a feladatoktól veszne el, amelyekkel előrébb lehetne vinni a mindennapokban a cég munkáját.

Mit tehetünk ilyenkor? Hova érdemes fordulni? Ingyenes pályázatfigyeléssel már sokkal előrébb juthat egy cég ahhoz, hogy megfeleljen egy pályázat feltételeinek. A minden szempontból megfelelő cég mellett döntve akár telefonon, akár hírlevélben tájékoztatnak a szakemberek arról, ha új pályázati kiírás jelenik meg, mely vállalkozása szempontjából releváns lehet. Hasonlóképpen információkhoz juthat szinte azonnal arról, ha kedvező hitelkonstrukcióval találkozhat valamelyik hitelintézetnél. Az ilyen lehetőségeket érdemes mihamarabb kihasználni, nehogy lemaradjon azokról.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy miként írjon meg egy szakmai pályázatot? Sokan úgy vannak vele, hogy bár saját területükön otthonosan mozognak, de a gazdasági, pénzügyi, jogi vagy éppen idegen nyelvi kérdésekben már inkább szakemberre bíznák a teendőket. Profi pályázatírók közreműködésével határidőre elkészül a pályázat, és jó esélye lehet annak, hogy Ön kapja a vágyott támogatási összeget.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy pályázat benyújtása nem csak abból áll, hogy néhány oldalban részletezzük, mit szeretnénk a pénzzel kezdeni. A piaci verseny e területen is rendkívül széles, így ha nem egy korrekt, mindenre kiterjedő, részletekbe menő pályázatot nyújt be, akkor könnyen elutasítás lehet a vége.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hozzá nem értő kezekből kikerülő pályázatok gyakran nyelvi hiányosságokkal bírnak, nem csatolják hozzájuk a pályázók a szükséges dokumentációt, vagy nem felelnek meg a formai követelményeknek. Az efféle szarvashibák nagyon sok bosszúságot okozhatnak utólag. Érdemes tehát már a kezdetektől szakemberekkel együtt dolgozni, akik nem csak a pályázatírás, de a céges image építésének terén is otthonosan mozognak. Mindezek ugyanis együttesen szükségesek ahhoz, hogy a támogatási pénzeket, kedvező hitellehetőségeket sikerüljön megszerezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük