A kivehető felső fogsorral járó gondok

Egyesek abba a hibába esnek, hogy nem veszik komolyan a fogkövet és csak minimálisan zavaró esztétikai problémának vélik. Azonban nem vitás, hogy amikor túl sok fogkő borítja a fogakat, akkor az ínygyulladáshoz is vezethet, és a fogágnak ezen gondja kihathat az egész testre. Mivel egyes klinikákon, ahol maximálisan segíteni tudnak, az ultrahangos fogkő eltávolítás ár egyáltalán nem magas, érdemes ezt a szolgáltatást a lehető leghamarabb igénybe venni, ha az ember a problémára felfigyel.

A gond az, hogy a fogakon kialakult fogkőben található baktériumok bekerülhetnek a véráramba. Ez pedig semmiképpen sem egy jó jel, hiszen így nagy az esélye annak, hogy különböző fertőzéseket okoznak. A szakemberek ezért mondják sokszor a betegeknek, hogy ennek az eltávolítása tehát nemcsak az ép fogazat, hanem az egészség védelme érdekében is elengedhetetlen. Azt is ki kell itt emelni, hogy a krónikus ínygyulladás fogászati gócot képezhet a testben, és emiatt gócbetegségeket okozhat.

Az igazán modern ultrahangos fogkő eltávolítás ár kedvező például az Etele Dental Fogászatnál, ahol a páciens mindig jó kezekben van. Az ultrahangos fogkő eltávolítás ár és sok más szolgáltatás díja is igazán jutányos itt. Akkor is tanácsos ezt a rendelőt választani, amikor a páciensnek már nélkülözhetetlen a kivehető felső fogsor elkészítése. Mielőtt bárki is elkötelezi emellett magát, a szakorvos általában pár tanáccsal ellátja az embert.

Ha például valaki először kezdi el viselni a kivehető felső fogsor fajtát, akkor megeshet, hogy úgy érzi, túlságosan nagy és előrenyomja az ajkat. A fogorvos mindig felhívja ekkor a figyelmet arra, hogy ez egy természetesen érzés, reakció egy teljesen új dologra, ami most már az ember szájában van. Ez igen hamar megszűnik és a kivehető felső fogsor a legkevesebb gondot sem okozza már ilyen tekintetben. Ennél talán picivel komolyabb, hogy a kivehető felső fogsor viselése okozhat bizonyos mértékű fájdalmat, ami szintén hamar megszűnik. Ha esetleg még sem történik ez, akkor ajánlott a lehető leghamarabb felkeresni a rendelőt, ahol egyből segíteni tudnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük