Mit eszik egy vegetáriánus?

Az alternatív étkezési szokások közül vannak ismertebbek és kevésbé ismertek. A paleó étrendet követők szokásait kevésbé ismerik ma még, mint a vegetáriánus életmód alapvető felfogásait. Ez amiatt van, hogy a húsfogyasztás árnyoldalait hamarabb kielemezték a dietetikus szakértők, így több információt is szereztek róluk.

Ennek megfelelően sokkal több boltban lehet már találni olyan pultot, amelyen a vegetáriánusoknak való húspótló szereket be lehet szerezni. Számukra a szója és a tofu aranyat ér. Ugyanakkor léteznek már olyan pótló szerek, amelyek fogyasztásával a húsban lévő fehérjét tudják kiváltani, így nem kell ipari mennyiségű hüvelyest megenniük ahhoz, hogy optimálisan tartsák a fehérjeszintjüket.

A vegetáriánus étrendet követők között nincs mindig egyetértés, hiszen míg egyesek teljesen elutasítják az állati eredetű ételeket, így a tojás és a mézet is, addig egy részük szívesen és gyakran fogyasztja azokat.

Minden esetben, amikor egy vegetáriánus embert várunk vendégségbe, érdeklődjük meg tőle személyesen, hogy mit szeretne elfogyasztani és mi az, amit biztosan nem!

Vélemény, hozzászólás?