A PS4 játékok 2019-ben is hódítanak

Az elmúlt év felhozatala alapján úgy tűnt, hogy a Sony nem bízza a véletlenre, amikor exkluzív címekről van szó. Minőségi játékaival továbbra is hódít a Sony a videójáték piacon. A tavaly bemutatott God of War, a Spider Man, vagy a Detroit: Become Human nagyszerű játékélményt, izgalmas story-t és áll leejtős látványt nyújtottak. A Shadow of the Colossus felújított változatának is nagyon sok rajongó örülhetett és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla.

Felmerült tehát a kérdés, hogy ezt a sikerszériát vajon sikerül folytatnia a vállalatnak, vagy kudarcot vallanak. Minden jel arra mutat, hogy a PS4 játékok most sem fognak csalódást okozni. A Days Gone ismét felelevenítette, hogy milyen kellemes kikapcsolódás zombik egész seregét módszeresen írtani, miközben a motorunk nyergében ülve barangoljuk be a tájat. Ráadásul nem máshol, mint a vadon kellős közepén, ami szabadon bejárható a hatalmas nyíltvilágnak köszönhetően.

A látvány lélegzetelállító lett, ráadásul a csontig lerágott zombis témába is sikerült valami újat csempészni, amit még nem nagyon lehetett látni a videójátékokban legalábbis nem ilyen látványos formában. A World War Z-ben látott zombiseregre emlékeztető hordákkal kell felvennünk a harcot, ami egyáltalán nem nevezhető könnyű kihívásnak. Ha megkérdezünk egy PS4 tulajdonost, hogy melyik volt ebben a szférában élete három legmeghatározóbb játéka, akkor a The Last Of Us tuti rajta lesz a listán. A játékot fejlesztő Naughty Dog valami olyat tett le az asztalra, amire manapság csak nagyon ritkán van példa, nem csoda, hogy elsöprő és osztatlan sikert aratott. Az 2013-as első rész sikere megágyazta a helyet a második résznek, aminek a pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de nem kizárt, hogy 2019 egyik legnagyobb meglepetése lesz.

A Red Dead Redemption 2 ismét elkalauzolt minket a cowboyok legendás világába, viszont idén már nem a prérin kell bizonyítanunk talpraesettségünket, hanem egy vérbeli keleti kalandban lehet részünk, amit a Ghost of Tsuhima világa fog megeleveníteni. De nem érdemes elmenni Kojima legújabb játéka, a Death Stranding mellett sem, ami nem rég kapott megjelenési dátumot, így 2019. november 8-án kezünkbe kaparinthatjuk, de akár már elő is rendelhetjük a Konzolok Szervizénél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük