A webáruház készítés árak fő összetevői

A webáruház készítés ára nem csak a webáruház elkészítését jelenti, ez annál sokkal összetettebb. A kész webáruházat üzemeltetni és karbantartani is kell, melyet nem minden szolgáltató vállal. A webáruház készítés árak is nagyon eltérőek a piacon. Sok szolgáltató webáruház csomagokat kínálnak, melyek tartalmuktól függően havi néhány ezer forinttól egészen a milliókig terjednek.

A webáruház készítés árak fő összetevői:

– a munkadíj: mivel a webáruház készítésnek nincs anyagára (nincs térbeli üzlethelység, nem kell bútort venni, lámpákat, bejárati ajtót, kasszát, stb). ezért a webáruház készítés ár 100%-ban a munkadíjból áll.

a piacon számos ingyenes vagy fizetős webáruház szoftvereket találunk. A nyílt forráskódú webáruház szoftverek valóban ingyenesek, de sokkal több munkát is kell belefektetni, míg működni is fog. A tapasztalatok szerint egy jól működő webáruház szoftver átlag ára 150.000-200.000 forint, melynél nem kell minden lépéshez a rendszergazda hozzájárulása, segítsége.

– az adatbázis összeállítása, mely időigényes. Itt arra kell ügyelni, hogy a webáuházba feltöltött tartalom ne legyen ugyanaz, mint más webáruházakban, mert a Google ezt bünteti, és soha nem hoz majd Önnek látogatókat keresőjével.

Vélemény, hozzászólás?