PB-gáz – univerzális megoldás

A PB-gáz folyékony halmazállapotú cseppfolyós gáz, mely propánból, butánból, vagy propán-bután keverékből áll. A vegyi összetétele nagyon egyszerű, mely ho-zzájárul ahhoz, hogy az összes alternatív energiahordozó közül a legtisztább és a legmagasabb fűtőértékkel rendelkezik. Főzéshez és fűtéshez is használható. Mivel PB-gázpalackokban tárolható a földgázhálózattól távol eső helyeken is biztosítható a gázzal való ellátás. A PB-gázzal való fűtés tökéletes megoldás, mivel kimagasló fűtőértékkel rendelkezik, és nem mellesleg a legalacsonyabb a károsanyag-kibocsátása.

Az alkalmazási területe nagy – jelentős mennyiségben fűtésre, főzésre, grillezésre, melegvíz-előállításra használják, de akár kerti parti, büféstand, disznóvágás vagy pálinkafőzés esetén is hasznos. Az iparban is számos alkalmazási területe van – a folyékony gázt hegesztésnél, lángvágásnál, forrasztásnál használják. A mezőgazdaságban is hasznát lehet venni, nem beszélve a vendéglátásról – a fesztiválokon, vásárokon megjelenő büfések előszeretettel használják ki a PB-gáz előnyeit.

Fő a biztonság

Eredeti formájában színtelen és szagtalan, de a biztonságunk érdekében az esetleges szivárgás esetére a gázt „szagosítják”, így a PB-gázzal való fűtés biztonságos. Mivel a szaga kissé kellemetlen, könnyen észrevehető az esetleges szivárgás – elég hozzá 1:250 gáz-levegő arány.

Tudta?

A rendkívül kevés adalékanyag miatt égés közben nagyon kevés környezetre káros anyagot bocsát ki. Égés során a színe változó lehet, leginkább kék – olyankor a legmelegebb. Ha alacsonyabb a hőmérséklete piros, narancssárga és sárga lehet – a lángon belüli árnyalatkülönbségeket éppen a gáz hőmérsékletének különbségei okozzák.

Tárolás és szállítás

A cseppfolyós gáz halmazállapota és kiszerelése miatt könnyen szállítható és tárolható – palackokban és tartályokban. A palackokokat cserélni lehet a FLAGA Gáz cseretelepein, illetve PALACLKOMAT automatáknál – így kiválaszthatja az Ön számára leginkább kényelmes megoldást. Ha nagyobb mennyiségben használja a PB-gázt, érdemes elgondolkodni tartály telepítésén, akár fűtésről van szó, akár ipari célokra szeretné használni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük