A sok hír csatorna hatásvadászata

Világszerte sok ember ül a tévékészüléke elé abban az időpontban, amikor híradás van. Viszont, manapság azt lehet tapasztalni, hogy a sok hír csatorna minden abszurdumot lead, csakhogy minél nagyobb megdöbbentést, ámulatot váltson ki a nézőkből. Vannak emberek, akik ebből nem kérnek.

Amúgy is elég negatív világban élünk, nem hiányzik senki életéből, hogy mindennap a rémhíreket hallgassa. Némely híradások csak erről szólnak. Minek terhelni ilyesmivel a nézőket? A hétköznapok gondjai mindenkinek éppen elég fejtörést okoznak. Pozitív töltetű hírekre kifejezetten szükség lenne, viszont ilyeneket csak ritkán hallani. Miért?

Mert a sok hír csatorna egyebet sem csinál, csak elrettenti a hallgatóságot, ahelyett, hogy valódi híreket közölne. Csakhogy a politikai, kulturális, nemzetközi hírek nem bizonyulnak annyira érdekesnek. Ezért van az, hogy a híradások középpontjában a balesetek, rémtörténetek állnak. Természetesen a sok hír csatorna azért hasznos is, mivel általa rengeteg fontos információ is megtudható, a hazánkban és a világon történt eseményekről.

Vélemény, hozzászólás?