Minden, amit a kerámiabevonatról tudni kell

Az autók hatékony felületvédelmének az egyik eszköze a kerámiabevonat. Mi ez? Hogyan zajlik a procedúra? Mennyi időt vesz igénybe? Hasznos információk egy helyen.

Kerámiabevonat autóra

Használt és új gépjárműveknél egyaránt sokat javíthat a felületvédelmen a kellő gondossággal felvitt kerámiabevonat.

A minőségi és tartós anyag akár négy évig is segíthet abban, hogy kevésbé koszolódjon az autó, illetve könnyebb legyen eltávolítani a felületre tapadt szennyeződéseket.

Sőt a kerámiabevonatnak köszönhetően kevésbé karcolódik a jármű, azaz a réteg némileg véd a fizikai sérülések ellen is. Elsősorban persze azért hasznos, mert egyszerűbben tüntethetjük el a madárürüléket, a fékport, a kátrányt, a vízkövet és a gyantát is.

Az egy-két mikronnyi vastag kerámiaréteg felviteléhez megfelelően elő kell készíteni a kocsit, ezért az alapos tisztítást gyurmázással, polírozással és zsírtalanítással egészítik ki.

A védelemre az új autóknak is szükségük van, míg a használtaknak azért is hasznos a kerámiabevonat, mert felviteléhez kijavítják a felületi karcolásokat is, így rég látott fényükben ragyognak majd.

A leírt folyamat éppen emiatt nagyban függ az autó méretétől és állapotától, ám összességében elmondható, hogy a kerámiabevonat felvitele új járműveknél is igényel 2-3 napot, mivel a szalonból érkező gépkocsik sem mindig tökéletesen karcmentesek.

No meg nagy szakértelemre van szükség, ezért válasszon ideális műhelyt ahhoz, hogy autóját megfelelő felületvédelemmel lássák el.

Vélemény, hozzászólás?